Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ!!!

Μια νέα σχολική χρονιά έφτασε και η σχολική εφημερίδα του δευτέρου γυμνασίου Χαλκίδας βγήκε ξανά σε κυκλοφορία . Η συντακτική ομάδα προνόησε και δίνει επαγγελματικές συμβουλές στους ναυτιλλομένους .Ελπίζουμε να περάσατε ωραία το καλοκαίρι σας όπου και να πήγατε ή αν μείνατε απλά στην όμορφη πόλη μας .Φέτος η εφημερίδα μας θα περιλαμβάνει 2 διαφορετικά επαγγέλματα που ίσως σας διεγείρουν το ενδιαφέρον.
ΞΕΝΑΓΟΣ:
Για όσους επισκέφτηκαν το καλοκαίρι το εξωτερικό σίγουρα θα τους ήταν ένας χρήσιμος .Η δουλεία του ξεναγού είναι δύσκολη αλλά συναρπαστική .Δηλαδή πρέπει να έχεις πολλές γνώσεις για να γίνεις ξεναγός όπως την ιστορία κάθε τόπου αυτό περιλαμβάνει να είσαι ενημερωμένος για του βασιλιάδες για τις νίκες και τις ήττες που έχει μια χώρα τις χρονολογίες οικοδόμησης των κτησματων.Ειναι όμως ένα επάγγελμα ωραίο γιατί έχει πολύ καλό μισθό νιώθεις ικανοποίηση όταν δίνεις τις γνώσεις σου στους άλλους και έρχεσαι σε συναναστροφή με άλλους ανθρώπους αποκομίζοντας πολλά από αυτούς. Μόνο που απαιτείται να βρίσκεσαι στη χώρα που ξεναγείς άθολη τη διάρκεια του χρόνου .ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ:γνώσεις 4 γλωσσών (συνήθως ισπανικά ,γαλλικά ,αγγλικά και τη γλώσσα της χώρας που θα ξεναγήσεις).Εσείς θα θέλατε να γίνετε ξεναγοί ????????????????????????????????????????????????????????????????????????
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ
Ίσως να σας παραξενεύει αυτό το επάγγελμα αλλά εμένα μου αρέσει πολύ.οχι σαν επάγγελμα αλλά τα υπέροχα γλυκά που φτιάχνουν! ΛΟΙΠΟΝ το επάγγελμα του ζαχαροπλάστη είναι δημιουργικό .Βασίζεται στη φαντασία και το που πετάει εκείνη την ώρα το μυαλό του ζαχαροπλάστη δηλαδή βασίζεται και στον ψυχικό κόσμο . Το να φτιάξεις μια απλή τούρτα είναι εύκολο ακόμη και εγώ που είμαι άσχετη από μαγειρική είχα φτιάξει, αλλά κανείς δεν την δοκίμασε μόνο εγώ που έπαθα δηλητηρίαση !!!Πολύ μακρηγόρησα και βγήκα εκτός του θέματος. Το θέμα είναι πως όπως ένας ζωγράφος εκφράζει τις σκέψεις του στους πίνακες έτσι και ο ζαχαροπλάστης εκφράζει τα συναισθήματα στα γλυκά που δτιαχνει..Το μόνο που χρειάζεται είναι να τελειώσεις τη σχολή μαγειρικής η ζαχαροπλαστικής .
ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ .ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΝΩ ΙΔΕΕΣ .ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ.
ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΡΘΡΟΥ: ΤΣΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

1 σχόλιο:

  1. Επαγγέλματα: Περιγραφή - Σπουδές - Προσόντα

    http://epagelmata.oaed.gr/index.php

    Στην παραπάνω διεύθυνση μπορείτε να βρείτε κάθε επάγγελμα που σας ενδιαφέρει.
    Μπορείτε να βρείτε το επάγγελμα που θέλετε, από τις διάφορες κατηγορίες ή με αναζήτηση.
    Μετά, έχετε πρόσβαση σε μια πλήρη περιγραφή του τρόπου σπουδών, των προσόντων, της αγοράς εργασίας.

    Ελπίζω να σας βοηθήσει! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή