Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Η πόλη μας
Τι είναι αυτό που κάνει την πόλη μας και πολλές άλλες όμορφες πόλεις της Ελλάδας και όχι μόνο να μοιάζουν απογοητευτικές και ποιοι έχουν την ευθύνη για αυτό…;
Οι παράγοντες που κάνουν την πόλη μας και άλλες σημαντικές πόλεις να περνούν απαρατήρητες είναι πολλοί. 2 βασικοί είναι:
Α) τα σκουπίδια: περπατώντας στους δρόμους της Χαλκίδας δεν υπάρχει περίπτωση να μην δούμε πεταμένα μπουκάλια και κουτάκια αναψυκτικών. Δεν είναι κρίμα οι κάδοι σκουπιδιών και ανακύκλωσης να μένουν άδειοι και οι δρόμοι γεμάτοι; Ας σκεφτούμε πως αυτό δεν συμβάλει αρνητικά μόνο στην όψη της πόλης μας άλλα και στην υγεία μας και στον τουρισμό. Όπως όταν έρχονται επισκέπτες στο σπίτι μας πρέπει να είναι καθαρό έτσι και η πόλη μας πρέπει να είναι καθαρή όταν θα έρθουν τουρίστες. Αν τους δώσουμε την εντύπωση ότι είμαστε ασυνείδητοι θα αδιαφορήσουν και αυτοί και δεν θα πετούν τα σκουπίδια τους στους κάδους. Μην τους αναγκάσουμε να λένε ότι η Χαλκίδα έχει το φαινόμενο των ‘’τρελών’’ άλλα και βρώμικων νερών.
Β)τα συνθήματα στους τοίχους : γιατί να λερώνουμε τους τοίχους γράφοντας συνθήματα (τις περισσότερες φορές κομμάτων) πιστεύοντας πως κάτι θα αλλάξει. Το μόνο που αλλάζει ,αν όχι όλες τις περισσότερες φόρες, είναι η όψη της πόλης μας.
Την απάντηση στην ερώτηση ποιοι φταίνε όλοι την ξέρουμε. Είμαστε έχουμε την ευθύνη. Εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι και μάλιστα γρήγορα, αν θέλουμε να μην καταστρέψουμε κάτι τόσο ωραίο…

Επιμέλεια: Κατερίνα Τελάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου