Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

christmas
Οι διακοπές είναι η καλύτερη περίοδος του χρόνου για όλους τους ανθρώπους, ιδιαίτερα για τους μαθητές. Μια από τις καλύτερες περιόδους διακοπών είναι τα Χριστούγεννα, αφού είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από το διάβασμα των πρώτων τριών μηνών της σχολικής χρόνιας.
Τα Χριστούγεννα για εμάς εκτός από ένα διάστημα παύσης των μαθημάτων είναι μια σημαντική θρησκευτική γιορτή, αφού γεννιέται ο Χριστός και είναι μια περίοδος που πηγαίνουμε πιο συχνά στην εκκλησία και ερχόμαστε πιο κοντά στο Θεό. Επιπλέον οι μέρες των Χριστουγέννων ακολουθώνται από μια σειρά εθίμων και παραδόσεων. Αφού για εμάς είναι μια τόσο σημαντική γιορτή μπορούμε να φανταστούμε τι σημασία έχουν τα Χριστούγεννα για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας που περιμένουν τον λεγόμενο Άγιο- Βασίλη με τα δώρα, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Για αυτά αλλά και για εμάς είναι ένα ευχάριστο διάστημα με πολλές εκπλήξεις και δώρα. Βέβαια για τους γονείς δεν είναι τόσο ευχάριστο αυτό γιατί οι διαφημίσεις προκαλούν μια δόση υπερκατανάλωσης με αποτέλεσμα τα πορτοφόλια τους να αδειάζουν.
Ελπίζω στο μέλλον τα έθιμα και οι παραδόσεις μας να μην χαθούν για να συνεχίσουν αυτές οι στιγμές να δίνουν ευχάριστες νότες στη ζωή μας.


Επιμέλεια: Κατερίνα Τελάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου